Ház körüli munkák

Ház körüli munkák:
-kerítés festés
-ház fa elemeinek festése (max 3 méter magasságban)
-fűnyírás, sövénynyírás
-gyomlálás
-öntözőrendszer víztelenítés
-eresztisztítás
-ültetés, átültetés
-kerti szegély elhelyezés
-kisebb kertépítési munkák
-egyéb kültéri munkák

Árakért kattintson

Ház körüli munkákhoz sorolom az olyan ezermester tevékenységeket, amelyeket az épület falain kívül szükséges elvégezni, mint például a kültéren használt anyagok (fa, fém, beton, tégla..) állapotmegóvása. Az anyagok élettartamának növeléséről felületkezeléssel, burkolással gondoskodhatunk, ugyanakkor elengedhetetlen a felületek megfelelő előkészítése is a munkák megkezdése előtt. Ház körüli munkák tervezéséhez ajánlom figyelmébe az alábbi blog bejegyzésemet.

A kültéri feladatok második részét az ember által alkotott környezet adja, ahol élettelen anyagok felhasználásával (kő, beton, kerámia..) kerti építményeket hoz létre. Egy jól kivitelezett kerti építmény (járda, lépcső, sütögető..) hosszú időre karbantartás mentes lehet, ellentétben a kert nagyobb részében fellelhető zöldterülettel szemben, ahol folytonos emberi beavatkozás kell a környezet fenntartásához. A ház körüli munkák kertépítési feladatai munkaigényesek, ezért ezermesterként csak kisebb kertépítési munkák kivitelezésében lehetek segítségére.

Harmadsorban a ház körüli feladatok legnagyobb részét a kertek zöldfelületének karbantartása adja. Ide tartozik a fűnyírás, a sövénynyírás és a gyomlálás, a növények metszése, telepítése, és öntözése.

Külön tételként említeném meg az öntöző rendszerek víztelenítését, téliesítését, melyet a szezon végén, legkésőbb a fagyok beállta előtt szükséges elvégeznünk a rendszer károsodását elkerülendő.

Ház körüli munkák keretében az öntözőrendszer víztelenítésére kerül sor kompresszoros kifújással.

A munka árazása az ezermester munkáktól eltérő díjazás alá esik, melyet a részletes díjszabás egyéb díjak táblázatában talál.