Villanyszerelési munkák

Villanyszerelési munkák:
-vilagítótestek szerelése
-dugaljak és kapcsolók szerelése
-kábel elvezetés, kábelcsatornázás
-LED világítás szerelése


Árakért kattintson

Villanyszerelési munkák

Villanyszerelési munkák keretében felmerülhet fényforrások cseréje, kiegészítése és fejlesztése. Ennek célja a világítási rendszer kiegészítése, esetlegesen nagyobb fényerő elérése. Ezzel párhuzamosan lehetőség van villanyszerelési feladat kapcsán a rendszer korszerűsítésére, mikor is a megrendelő a világító testek cseréjével energiát takaríthat meg és a fenntarthatóságot is támogatja. Az épületeken belül és kívül egyaránt elterjedt a LED világítás alkalmazása, ami különféle formában, fényerőséggel és vezérlési móddal áll rendelkezésünkre. A vezérlés egyik legújabb módja a mechanikus kapcsolókat kiegészítő okos otthon megoldások, ahol a rendszer kezelője fotelből, vagy akár WIFI hálózat megléte esetén távolról is képes kezelni a rendszerbe beépített eszközöket.

Villanyszerelési munkák keretében okos világítás kerül bemutatásra. Mobil telefonról dimmelhető LED világítás és távolról kezelhető szoba világítás kiépítése látható.


Tipikus villanyszerelési feladat a dugaljak elöregedése végett azok cseréje, vagy a használat okozta fali kitüremkedés szakszerű és biztonságos javítása. Kapcsolók cseréje, mint villanyszerelési munka jelenhet meg rongálódás, esztétikai okok és víz elleni szigetelés növelése érdekében.

Villanyszerelési munkák egyik legalapvetőbb munkája látszik a képen, amikor egy falból kiszakadt konnektort helyesen rögzítünk.

Villanyszerelési munkák még az új hálózatok kiépítése. Ennek során szükség van a rendszer terhelhetőségének vizsgálatára és kábelek elvezetésére, az áramkör és a fogyasztók tervezésére. Utólagos kivitelezés esetén ez többnyire falon kívül vezetett kábelcsatornával kerül megoldásra, de van lehetőség a fali süllyesztésre is ekkor helyreállító festés szükséges.
Előfordulhat még villamossági rendszer meghibásodása is túlterhelés, szigetelés elöregedésé, elvékonyodása következtében, vagy esetleges mechanikai behatások miatti zárlat. Ennek felderítése, javítása, rendszerrész cseréje is villanyszerlési foglalatosság egyik legérdekesebb része.

Biztosítótábla csere és felújítás

Sok régi építésű lakásban jellemzően olvadóbiztosítékos biztosítótábla áll rendelkezésre. Mivel ennek üzemben tartása az olvadóbiztosítékok cseréjével oldható csak meg, így villanyszerelési megbízatások közé tartozik a biztosítótábla modernizálás. Ilyenkor a teljes tábla cserélésre kerül és az olvadóbiztosítékok helyére kismegszakítók kerülnek, melynek visszakapcsolása csak egy mozdulat. A biztosítótáblákon elvégzett munkák másrészről kiegészülhetnek áramvédő kapcsoló (fi relé) beépítésével és a kismegszakítók időszakos cseréjével.

A villanyszerelési munkák második példája a képen a biztosító tábla felújítása látható. Új kismegszakítók és fi relé beépítésével.

Kerti világítás

Kerti világításnál figyelembe kell venni a nedvességet és a talajban fektetett csövek mechanikai igénybevételét. A meglévő kerti világítás javítása, esetleg a rendszer ellátása alkonykapcsólóval is érdekes villanyszerelői feladat. További említést érdemel a kerti fogyasztók nagyobb fényfokozatú, de kisebb fogyasztású LED változatra cserélése, amely a kerti estéket színesebbé, a ház körüli közlekedést biztonságosabbá teheti.


További ötletekért, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között.