Tisztasági festés

Tisztasági festés és kapcsolódó munkák:
-diszperziós festés
-mázolás egyéb felületekre
-glettelés
-falak javító vakolása
-felület előkészítés
-olajos bevonás

Árakért kattintson

Tisztasági festés

Tisztasági festést 5 évente szokás eszközölni a lakásunk, illetve házunk területén. Ilyenkor az ezermester eltávolítja azon lakáselemeket, melyeket meg szeretne óvni a festés során és melyek zavart okozhatnak a munkálatokban. Gondoskodik a helység burkolatairól, melyeket létrázható festő papírral, vagy festő neylonnal fed be. A tisztasági festés, mégha nem is bővítő beavatkozás porral és festékszaggal járhat. Emiatt javasolt a felújító festéssel éríntettterületet elhatárolni a lakás többi részétől. Ilyenkor lehetőség nyílik a falon keletkezett repedések szakszerű javítására, melyet hálózással célszerű kijavítani. Továbbá ázás okozta foltok tisztasági festés előtti javítására is lehetőség nyílik. Ennek szükségszerű előfeltétele az ázást okozó hiba szakszerű javítása és a teljesen kiszáradt falazat.

A tisztasági festést megelőző javító munkák során különféle glett anyagok kerülnek felhasználásra. Nagyobb hibák javítására vakoló anyag, esetleges gipszkarton pótlásra is szükség lehet. Az ázott felületek ázás foltjai jellemzően átütnek a festett felületen, még akkor is, ha a teljes száradás megtörténtét biztosítottuk. Ilyenkor előkezelésre alapozó réteget viszünk fel.

Tisztasági festés keretében a fal több színű árnyalattal és fehér színnel kombináltan lett kialakítva.

Az előkészületi munkák befejeztével a tisztasági festés megkezdése előtt szükséges a fal portalanítása. Eddig az időpontig van lehetőségünk a használt festék színének és típusának véglegesítésére is. Javasolt a színek tekintetében a sötétebb árnyalat kiválasztása irányába elindulni a világosabb felől. Vannak ugyanakkor festékek, amelyek jó fedőképességgel bírnak és több réteggel festve világos szín is felhordható egy sötétebb korábbi rétegre. Több cég foglalkozik előre kevert színek előállításával, mint például a Poli-Farbe Platinium színvilága. Ezek kiválóan biztosítják a színek állandóságát és tervezhető végeredményt.

Pipere takarítást követően nem marad más mint élvezni a végeredményt.

Lazúr és zománc festés

A tisztasági festésen kívül háztartásokban előfordul még a fa nyílászárók, párkányok, korlátok felújítása. Itt is lényeges a festés előtti felület előkészítés. Ekkor az ezermester eltávolítja a laza, korrodált részeket, festékkaparó, hőlégfúvó, szalag-, vagy rezgőcsiszoló segítségével. Tiszta és pormentes felületre a megfelelő kártevő mentesítő, impregnáló és festék felújító szerek felvitele után kezdhető meg festék felfestése.

Remélem elégséges információt tudtam nyújtani a tisztasági festés során végrehajtott műveletekről. Tovább szeretne olvasni, ötleteket gyűjteni, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között.