Burkolás és laminált padló lerakás

Burkolás és laminált padló lerakás:
-kis felületek burkolása
-járólap és csempe ragasztás
-járólap és csempe javítás
-Laminált padló lerakás
-Szegély rögzítés

Árakért kattintson

Burkolás

Burkolás ezermester számára olyan felület készítő tevékenység, mellyel jellemzően vizes és nagyobb igénybevételű helységeknek strapabíró és esztétikus felület adható. A helységek burkolása a tervezéssel kezdődik. Itt dől el, hogy milyen padlólap és csempe kerül felhasználásra, azok térbeli elhelyezkedése, és fugák távolsága és színe.

Mint minden kivitelezési tevékenység, így a csempe lerakás is az előkészítéssel kezdődik. A korábbi csempét eltávolítjuk, a munka alá vont felület egyenlőtlenségeit kijavítjuk, a laza részeket vésővel feltörjük és a megfelelő anyaggal kijavítjuk. Munka megkezdése előtt kivitelezés megtervezésével indítunk. Megtervervezzük, hogy a burkolat az adott területen hogy adja ki magát esztétikusan, meghúzzuk az átlót, ha szükséges. A burkolat lerakásához kiválasztjuk az igénybevételnek és az alkalmazás szükségességének megfelelő csemperagasztót. A padlólap lerakását célszerű a helység belsejéből kifelé indítani és a helység bejáratához burkolatelválasztó sínnek helyet hagyni. Fontos, hogy a falsík és az aljzat találkozásához dilattációs rést kell meghagyni. Vizes területek csempézése esetén a ragasztás megkezdése előtt vízszigetelő réteget kell felhordani. Felületek találkozásához fontos a felületek eltérő mozgásához alkalmazkodni tudó vízszigetelő szalag elhelyezése.

Képen látható a burkolás menete és a befejező fugázás

Burkolat javítás

Burkolás javító munkái során a használat alatt megrongálódott csempék és járólapok cseréjét értjük. Fontos, hogy kivitelezés időszakában a beszerzett anyagokból tartalékot képezzünk. Egy tartalék csempe ilyenkor válhat hasznossá! Javítás során a fuga eltávolítását követően óvatosan felvéssük a megrongálódott csempét. Korábbi ragasztó és laza felületek eltávolítását követően helyére ragasztjuk a résbe illő lapot. Ha nincs meg a fuga pontos típusa, színárnyalata, akkor tapasztalati úton próbálunk megfelelő fugaanyagot választani. Ha tökéletes a találat, akkor is eltérő lehet a régi és az új fuga színe. Ezt a régi rész fuga felújításával lehet kiküszöbölni.

Laminált padló fektetés

Burkolási tevékenység között számolok be a laminált padló lerakásáról. Itt fontos a tökéletesen vízszintes felület, a jó minőségű alátét habszivacs és a dillattációs rés alkalmazása. Mivel a laminált padló vízérzékeny és vízzáró, ezért alúlról nedvesedő helyiségekben alkalmazása nem javasolt.

A képen látható a laminált padló lerakása és azt követő szegélyezés.

Remélem elégséges információt tudtam nyújtani a burkolás során végrehajtott műveletekről. Tovább szeretne olvasni, ötleteket gyűjteni, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között.