Szolgáltatások

Segítségükre lehetek az alábbi területeken:

Bútor összeszerelés

Bútor összeszerelés:
-bútorok összeszerelése
-bútorok szétszedése
-bútorok rögzítése, installálása
-alapfokú asztalosipari munkák
-fa munkák, fa felület kezelés

Árakért kattintson

Bútor összeszerelés

Ezen az oldalon a bútor összeszerelés tevékenységét szeretném bemutatni a kedves olvasónak. A folyamat, mint mindig a tervezéssel kezdődik. Ilyenkor az ezermester kiteríti a csomag tartalmát és beazonosítja az egyes elemeket és összeveti az összerakási tervvel. Általában a bútoráruházak részletes leírást adnak teremékekhez, ami segíti akár a gyakorlattal nem rendelkező barkács sikeres bútor összerakási munkáját. A leggyakrabban használt elemek a munka közben az imbusz és csillagfejes csavarok, bútor összehúzó csavarok, szegek. A használt szerszámok az imbuszkulcs, csavarhúzó, kalapács, multifunkcionális fogó esetleg akkumulátoros csavarbehajtó cserélhető fejjel.

Bútor összeszerelés keretében babaágy kerül összeállításra a képen

Bútor összeszerelést követően az elkészült bútort, vagy bútorokat el kell helyeznünk a térben. Ha bizonytalanok vagyunk a bútor összképhez való hozzájárulását illetően lehetőségünk van egyes áruházakban online tervező program használatára. Az összerakott bútor rögzítése az ezermester egyik legfontosabb feladata. Egyes bútorok borulékonyak és a megfelelő és biztonságos rögzítés sérülésektől óvhatja meg a használóját.

Bútor szétszedés

A bútor összeszerelés ellentétes folyamata a már használatban lévő bútorok szakszerű szétszedése. Ilyenkor a rögzítő elemek megfelelő csomagolása a kapcsolódó bútor elemeihez köthető elkülönítése igen fontos feladat. Fontos, hogy a szakember fókuszában ne csak a szétszedés, hanem a bútor jövőbeni összeállítása is helyt kapjon. Komplexebb bútorok esetében összeszerelési tervet is készíthetünk a szétszereléssel egy időben.

Asztalos munkák

A bútor összeszerelés témaköre alatt említem meg alapfokú asztalos ipari munkák, javítások megvalósíthatóságát. Megfelelő terv és kiválasztott anyag alapján egyedi bútorok – akár csavarmentes – kivitelezését is meg tudom valósítani. Gyalult fa elemekből színre pácolt, natúr színű lakkozott ülőkék, párkányok készíthetők.

További ötletekért, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között.

Apró javítások konyhában

Konyhai apró javítások:
-szilikonos tömítés (szilózás)
-mosogatógép bekötés
-lapra szerelt konyhai bútorok összeállítása, rögzítése
-konyhai lefolyó (szifon) csere, javítás
-csaptelep cseréje
-csempe burkolat javítás, pótlás
-konyhai világítás telepítése, javítása
-beépített konyhai eszközök elhelyezése
-dugulás elhárítás szaniterek felöli részen

Árakért kattintson

Apró javítások konyhában

A konyháinkban sok olyan probléma merülhet fel, ami apró javítások keretében megoldható. Ilyen művelet a szilikonos tömítés a munkalap mentén, a mosogató körül és egyéb helyeken. Kiemelendő továbbá, hogy a konyhai csaptelep folyamatos nyomás alatt áll fontos a csaptlepek, illetve a csaptelepeket összekötő flexibilis bekötőcső időszakos cseréje. A beavatkozással csökkenthetjük az ingatlanunkban keletkező vízkár bekövetkeztének lehetőségét. Továbbiakban felmerülhet még fogantyúk cseréje, javítása, behúzó zsanérok meghúzása, polcok edénytartók rögzítése és egyéb apró javítási feladatok. Ezeken felül nagyobb erőbefektetést igénylő munkák lehetnek a fröccsenő víz és olaj védelméül szolgáló burkolatok, fali csempék, falburkoló lemezek elhelyezése.

Konyhabútor tekintetében a lapra szerelt konyhabútorok összeállítása és beépítése, munkapult rögzítése, kivágása, mosogató tálca és főzőlap beépítése is lehetséges. További információt nyerhet a bútorok összeszerelésének tekintetében a szolgáltatásokon belül.

Konyhai villanyszerelés

Elsődleges feladat lehet a konyhában az elektromos eszközök, mint a sütő és a főzőlap bekötése. Másodlagosan a világító testek cseréje, javítása, új konyhai világítás telepítése és LED-es pultvilágítás beszerelése is szóba jöhet.

Duguláselhárítás alapfokon

A dugulás többnyire orvosolható a lefolyó rendszer kezdeti szakaszában, így a mosogtó dugulása sokszor a szifon szétszedésével esetleges ipari jellegű pumpálásával javítható. Működés tekintetében az ipari duguláselhárító pumpa nagy nyomású levegőt juttat a lefolyó rendszerbe, ami a dugulásért felelős anyagokat tovább tolja a csőrendszeren.

Apró javítások a konyhában az eldugult konyhai mosogatótálca javítása pumpával.

Másrészről kiemelendő kockázat az öreg és rossz minőségű bekötő anyagok esetében, hogy az eljárás a mosogató szifon sérülést okozhatja. Tudni érdemes, hogy dugulás ilyen jellegű elhárításának kiegészítő díjszabása van, amiről az részletes díjszabás egyéb költségek részén tud tájékozódni.

Apró javítás, gyors eredmény. a képen látható, amint a dugulás elhárítás után a víz akadálytalanul, ütemesen lefolyik.

Remélem elégséges információt tudtam nyújtani a konyhai munkák során végrehajtott műveletekről. Tovább szeretne olvasni, ötleteket gyűjteni, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között. 

Kis munkák fürdőszobában

Kis munkák fürdőszobában:
-szilikonos tömítés (szilózás)
-WC deszka csere és javítás
-zuhanytálca, zuhanykabin beépítés, csere
-lefolyó szifon csere, javítás
-fürdőszobai csaptelep csere
-fürdőszobai világítással kapcsolatos munkák
-dugulás elhárítás szaniterek felőli részen

Árakért kattintson

Kis munkák fürdőszobában

Fürdőszobákban gyakran felmerülő kis munkák többsége a helység fokozott víz és pára terhelésével van összefüggésben. A folyó víznek útját állni nehéz feladat, melyhez precíz kivitelezés és az anyagok gyakori cseréje, állapotfelmérése kínál megoldást. A fürdőszobákba beépített jó minőségű anyag és eszközválasztás elengedhetetlen a víz okozta károk minimalizálásához. Ezen a területen érvényes a „mindig a jobbat” szabály, ugyanis ezzel tudjuk a kockázatokat minimalizálni. Olyan apró munkák merülhetnek itt fel, mint például a zuhanytálca és a kád fali illesztésének szilikon cseréje.

A fürdőszobában eszközölt kis munkák egyik leggyakrabban visszatérő problematikája a sziloplaszt elöregedése. Ennek cseréje látható a képen.

A zuhanykabin egyes részeinek szigetelés felülvizsgálata, repedt zuhanytálca csere, bekötőcső csere. A fürdőszobai csaptelepek cseréje és különösen a használt -állandó nagy nyomás alatt lévő- felexibilis bekötőcső cseréje. Erre nem csak akkor kell sort keríteni, ha már meghibásodott, hanem megelőző jelleggel kell gondoskodni a cseréről. Ezek a kisebb lélegzetvételű beavatkozások nagy mértékben növelik a biztonságot és óvják meg ingatlanunk és a szomszédos ingatlanok állapotát.

Kis munkák keretében a WC deszka cseréje történt meg lecsapódás gátlós típusra.

WC deszkák időszakoszakos meglazulása, elfordulása okozhat kisebb ismétlődő javítási munkát, de megrongálódás elkoszolódás esetén annak cseréje is szükségszerűvé válhat. Ilyenkor érdemes a minőségibb antibakteriális, lecsapódásgátlós típus szerelése mellett döntenünk, lehetőség szerint fém zsanérrendszerrel ellátva.

Wc deszka cserét követő összeszerelés látható a képen.

Duguláselhárítás alapfokon

A dugulás többnyire orvosolható a lefolyó rendszer kezdeti szakaszában. A mosdó dugulása sokszor a szifon szétszedésével esetleges ipari jellegű pumpálásával javítható. A zuhany és a kád lefolyó pumpálása, tisztítása is megoldhatja a dugulás problematikáját. Az ipari duguláselhárító pumpa nagy nyomású levegőt juttat a lefolyó rendszerbe, ami a dugulásért felelős anyagokat tovább tolja a csőrendszeren. Használatánál kiemelendő kockázat az öreg és rossz minőségű bekötő anyagok esetében, hogy mosdó-, vagy zuhanyszifon sérülést okozhatja. Így végső esetben a rossz minőségű alkatrészt is cserélni kell. A dugulás ilyen jellegű elhárításának kiegészítő díjszabása van amiről az részletes díjszabás egyéb költségek részén tud tájékozódni.

Fürdőszoba világítás

Fürdőszobai világítás telepítése felülvizsgálata a vizes helyiség ismérve miatt kiemelkedően fontos. A világítás vízvédett, megfelelően földelt kell, hogy legyen és a kapcsolók és dugaljak elhelyezése kapcsolók típusa is fontos.

Kis munkák egyike a világítótest cseréje a fördőszobában. Ennek elengedhetetlen kelléke a védőföldelés.

A led világítás használata célszerű, ugyanis led esetében alacsony áramerősségű, kis feszültségű egyenárammal működtetjük a világítást, ami hiba esetén sem okoz életveszélyt.

Remélem elégséges információt tudtam nyújtani a fürdőszobai munkák során végrehajtott műveletekről. Tovább szeretne olvasni, ötleteket gyűjteni, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között.   

Burkolás és laminált padló lerakás

Burkolás és laminált padló lerakás:
-kis felületek burkolása
-járólap és csempe ragasztás
-járólap és csempe javítás
-Laminált padló lerakás
-Szegély rögzítés

Árakért kattintson

Burkolás

Burkolás ezermester számára olyan felület készítő tevékenység, mellyel jellemzően vizes és nagyobb igénybevételű helységeknek strapabíró és esztétikus felület adható. A helységek burkolása a tervezéssel kezdődik. Itt dől el, hogy milyen padlólap és csempe kerül felhasználásra, azok térbeli elhelyezkedése, és fugák távolsága és színe.

Mint minden kivitelezési tevékenység, így a csempe lerakás is az előkészítéssel kezdődik. A korábbi csempét eltávolítjuk, a munka alá vont felület egyenlőtlenségeit kijavítjuk, a laza részeket vésővel feltörjük és a megfelelő anyaggal kijavítjuk. Munka megkezdése előtt kivitelezés megtervezésével indítunk. Megtervervezzük, hogy a burkolat az adott területen hogy adja ki magát esztétikusan, meghúzzuk az átlót, ha szükséges. A burkolat lerakásához kiválasztjuk az igénybevételnek és az alkalmazás szükségességének megfelelő csemperagasztót. A padlólap lerakását célszerű a helység belsejéből kifelé indítani és a helység bejáratához burkolatelválasztó sínnek helyet hagyni. Fontos, hogy a falsík és az aljzat találkozásához dilattációs rést kell meghagyni. Vizes területek csempézése esetén a ragasztás megkezdése előtt vízszigetelő réteget kell felhordani. Felületek találkozásához fontos a felületek eltérő mozgásához alkalmazkodni tudó vízszigetelő szalag elhelyezése.

Képen látható a burkolás menete és a befejező fugázás

Burkolat javítás

Burkolás javító munkái során a használat alatt megrongálódott csempék és járólapok cseréjét értjük. Fontos, hogy kivitelezés időszakában a beszerzett anyagokból tartalékot képezzünk. Egy tartalék csempe ilyenkor válhat hasznossá! Javítás során a fuga eltávolítását követően óvatosan felvéssük a megrongálódott csempét. Korábbi ragasztó és laza felületek eltávolítását követően helyére ragasztjuk a résbe illő lapot. Ha nincs meg a fuga pontos típusa, színárnyalata, akkor tapasztalati úton próbálunk megfelelő fugaanyagot választani. Ha tökéletes a találat, akkor is eltérő lehet a régi és az új fuga színe. Ezt a régi rész fuga felújításával lehet kiküszöbölni.

Laminált padló fektetés

Burkolási tevékenység között számolok be a laminált padló lerakásáról. Itt fontos a tökéletesen vízszintes felület, a jó minőségű alátét habszivacs és a dillattációs rés alkalmazása. Mivel a laminált padló vízérzékeny és vízzáró, ezért alúlról nedvesedő helyiségekben alkalmazása nem javasolt.

A képen látható a laminált padló lerakása és azt követő szegélyezés.

Remélem elégséges információt tudtam nyújtani a burkolás során végrehajtott műveletekről. Tovább szeretne olvasni, ötleteket gyűjteni, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között. 

Tisztasági festés

Tisztasági festés és kapcsolódó munkák:
-diszperziós festés
-mázolás egyéb felületekre
-glettelés
-falak javító vakolása
-felület előkészítés
-olajos bevonás

Árakért kattintson

Tisztasági festés

Tisztasági festést 5 évente szokás eszközölni a lakásunk, illetve házunk területén. Ilyenkor az ezermester eltávolítja azon lakáselemeket, melyeket meg szeretne óvni a festés során és melyek zavart okozhatnak a munkálatokban. Gondoskodik a helység burkolatairól, melyeket létrázható festő papírral, vagy festő neylonnal fed be. A tisztasági festés, mégha nem is bővítő beavatkozás porral és festékszaggal járhat. Emiatt javasolt a felújító festéssel éríntettterületet elhatárolni a lakás többi részétől. Ilyenkor lehetőség nyílik a falon keletkezett repedések szakszerű javítására, melyet hálózással célszerű kijavítani. Továbbá ázás okozta foltok tisztasági festés előtti javítására is lehetőség nyílik. Ennek szükségszerű előfeltétele az ázást okozó hiba szakszerű javítása és a teljesen kiszáradt falazat.

A tisztasági festést megelőző javító munkák során különféle glett anyagok kerülnek felhasználásra. Nagyobb hibák javítására vakoló anyag, esetleges gipszkarton pótlásra is szükség lehet. Az ázott felületek ázás foltjai jellemzően átütnek a festett felületen, még akkor is, ha a teljes száradás megtörténtét biztosítottuk. Ilyenkor előkezelésre alapozó réteget viszünk fel.

Tisztasági festés keretében a fal több színű árnyalattal és fehér színnel kombináltan lett kialakítva.

Az előkészületi munkák befejeztével a tisztasági festés megkezdése előtt szükséges a fal portalanítása. Eddig az időpontig van lehetőségünk a használt festék színének és típusának véglegesítésére is. Javasolt a színek tekintetében a sötétebb árnyalat kiválasztása irányába elindulni a világosabb felől. Vannak ugyanakkor festékek, amelyek jó fedőképességgel bírnak és több réteggel festve világos szín is felhordható egy sötétebb korábbi rétegre. Több cég foglalkozik előre kevert színek előállításával, mint például a Poli-Farbe Platinium színvilága. Ezek kiválóan biztosítják a színek állandóságát és tervezhető végeredményt.

Pipere takarítást követően nem marad más mint élvezni a végeredményt.

Lazúr és zománc festés

A tisztasági festésen kívül háztartásokban előfordul még a fa nyílászárók, párkányok, korlátok felújítása. Itt is lényeges a festés előtti felület előkészítés. Ekkor az ezermester eltávolítja a laza, korrodált részeket, festékkaparó, hőlégfúvó, szalag-, vagy rezgőcsiszoló segítségével. Tiszta és pormentes felületre a megfelelő kártevő mentesítő, impregnáló és festék felújító szerek felvitele után kezdhető meg festék felfestése.

Remélem elégséges információt tudtam nyújtani a tisztasági festés során végrehajtott műveletekről. Tovább szeretne olvasni, ötleteket gyűjteni, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között.

Villanyszerelési munkák

Villanyszerelési munkák:
-vilagítótestek szerelése
-dugaljak és kapcsolók szerelése
-kábel elvezetés, kábelcsatornázás
-LED világítás szerelése


Árakért kattintson

Villanyszerelési munkák

Villanyszerelési munkák keretében felmerülhet fényforrások cseréje, kiegészítése és fejlesztése. Ennek célja a világítási rendszer kiegészítése, esetlegesen nagyobb fényerő elérése. Ezzel párhuzamosan lehetőség van villanyszerelési feladat kapcsán a rendszer korszerűsítésére, mikor is a megrendelő a világító testek cseréjével energiát takaríthat meg és a fenntarthatóságot is támogatja. Az épületeken belül és kívül egyaránt elterjedt a LED világítás alkalmazása, ami különféle formában, fényerőséggel és vezérlési móddal áll rendelkezésünkre. A vezérlés egyik legújabb módja a mechanikus kapcsolókat kiegészítő okos otthon megoldások, ahol a rendszer kezelője fotelből, vagy akár WIFI hálózat megléte esetén távolról is képes kezelni a rendszerbe beépített eszközöket.

Villanyszerelési munkák keretében okos világítás kerül bemutatásra. Mobil telefonról dimmelhető LED világítás és távolról kezelhető szoba világítás kiépítése látható.


Tipikus villanyszerelési feladat a dugaljak elöregedése végett azok cseréje, vagy a használat okozta fali kitüremkedés szakszerű és biztonságos javítása. Kapcsolók cseréje, mint villanyszerelési munka jelenhet meg rongálódás, esztétikai okok és víz elleni szigetelés növelése érdekében.

Villanyszerelési munkák egyik legalapvetőbb munkája látszik a képen, amikor egy falból kiszakadt konnektort helyesen rögzítünk.

Villanyszerelési munkák még az új hálózatok kiépítése. Ennek során szükség van a rendszer terhelhetőségének vizsgálatára és kábelek elvezetésére, az áramkör és a fogyasztók tervezésére. Utólagos kivitelezés esetén ez többnyire falon kívül vezetett kábelcsatornával kerül megoldásra, de van lehetőség a fali süllyesztésre is ekkor helyreállító festés szükséges.
Előfordulhat még villamossági rendszer meghibásodása is túlterhelés, szigetelés elöregedésé, elvékonyodása következtében, vagy esetleges mechanikai behatások miatti zárlat. Ennek felderítése, javítása, rendszerrész cseréje is villanyszerlési foglalatosság egyik legérdekesebb része.

Biztosítótábla csere és felújítás

Sok régi építésű lakásban jellemzően olvadóbiztosítékos biztosítótábla áll rendelkezésre. Mivel ennek üzemben tartása az olvadóbiztosítékok cseréjével oldható csak meg, így villanyszerelési megbízatások közé tartozik a biztosítótábla modernizálás. Ilyenkor a teljes tábla cserélésre kerül és az olvadóbiztosítékok helyére kismegszakítók kerülnek, melynek visszakapcsolása csak egy mozdulat. A biztosítótáblákon elvégzett munkák másrészről kiegészülhetnek áramvédő kapcsoló (fi relé) beépítésével és a kismegszakítók időszakos cseréjével.

A villanyszerelési munkák második példája a képen a biztosító tábla felújítása látható. Új kismegszakítók és fi relé beépítésével.

Kerti világítás

Kerti világításnál figyelembe kell venni a nedvességet és a talajban fektetett csövek mechanikai igénybevételét. A meglévő kerti világítás javítása, esetleg a rendszer ellátása alkonykapcsólóval is érdekes villanyszerelői feladat. További említést érdemel a kerti fogyasztók nagyobb fényfokozatú, de kisebb fogyasztású LED változatra cserélése, amely a kerti estéket színesebbé, a ház körüli közlekedést biztonságosabbá teheti.


További ötletekért, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között.

Ház körüli munkák

Ház körüli munkák:
-kerítés festés
-ház fa elemeinek festése (max. 3 méter magasságban)
-fűnyírás, sövénynyírás
-gyomlálás
-öntözőrendszer víztelenítés
-eresztisztítás (max. 3 méter magasságban)
-ültetés, átültetés
-kerti szegély elhelyezés
-kisebb kertépítési munkák
-egyéb kültéri munkák

Árakért kattintson

Ház körüli munkákhoz sorolom az olyan ezermester tevékenységeket, amelyeket az épület falain kívül szükséges elvégezni, mint például a kültéren használt anyagok (fa, fém, beton, tégla..) állapotmegóvása. Az anyagok élettartamának növeléséről felületkezeléssel, burkolással gondoskodhatunk, ugyanakkor elengedhetetlen a felületek megfelelő előkészítése is a munkák megkezdése előtt. Ház körüli munkák tervezéséhez ajánlom figyelmébe az alábbi blog bejegyzésemet.

A kültéri feladatok második részét az ember által alkotott környezet adja, ahol élettelen anyagok felhasználásával (kő, beton, kerámia..) kerti építményeket hoz létre. Egy jól kivitelezett kerti építmény (járda, lépcső, sütögető..) hosszú időre karbantartás mentes lehet, ellentétben a kert nagyobb részében fellelhető zöldterülettel szemben, ahol folytonos emberi beavatkozás kell a környezet fenntartásához. A ház körüli munkák kertépítési feladatai munkaigényesek, ezért ezermesterként csak kisebb kertépítési munkák kivitelezésében lehetek segítségére.

Harmadsorban a ház körüli feladatok legnagyobb részét a kertek zöldfelületének karbantartása adja. Ide tartozik a fűnyírás, a sövénynyírás és a gyomlálás, a növények metszése, telepítése, és öntözése.

Külön tételként említeném meg az öntöző rendszerek víztelenítését, téliesítését, melyet a szezon végén, legkésőbb a fagyok beállta előtt szükséges elvégeznünk a rendszer károsodását elkerülendő.

Ház körüli munkák keretében az öntözőrendszer víztelenítésére kerül sor kompresszoros kifújással.

A munka árazása az ezermester munkáktól eltérő díjazás alá esik, melyet a részletes díjszabás egyéb díjak táblázatában talál.

Kisebb javítási munkák

Kisebb javítási munkák:
-leszakadt polc rögzítése
-képek rögzítése a falra
-falszkennelés
-bicikli javítás
-kábelrendezés
-veszélyes szekrény rögzítés falhoz
-minden egyéb kreatív megoldást igénylő új feladat

Árakért kattintson

Kisebb javítási munkák

Kisebb javítási munkák közé sorolom az összes olyan tevékenységet, ami kreativitást igényel és semmilyen más területhez nem sorolható be az elvégzésük. A fenti listában igyekeztem kiemelni pár olyan kisebb munkát, ami felmerülhet az ingatlanokban. Sokszor előfordul, hogy használati tárgyakban kár keletkezik és annak megjavítása meghosszabbítja az adott tárgy élettartamát, ugyanakkor a javítás módja még ismeretlen a kár keletkezésének időpontjában. Ilyen lehet egy leszakadt polc, amely egyes bútorelemei roncsolódásával vált használhatatlanná. Ebben az esetben több lehetőség is felmerülhet számunkra a bútor javítására, amely közül a praktikai és esztétikai optimumot igyekszünk megválasztani.

Költözést követő rendezés

Költözést követően sok szempontot figyelembe kell venni a tárgyak elhelyezésénél, ilyenkor, ha nem teljesen felújított ingatlant veszünk birtokba érdemes alkalmazkodnunk a meglévő fal-, és burkolati hibákhoz. A képek, tükrök, tárgyak, bútorok elhelyezésénél számításba vesszük a korábbi furathelyeket, repedéseket és hibákat a falon és ehhez alkalmazkodva tervezzük meg a berendezést. Természetesen javaslom a beköltözést megelőző tisztasági festést és nagytakarítást, ha van rá szándék, ráfordítható idő és pénzügyi keret. A műszaki eszközök elhelyezését követően sokszor kábelrengeteg éktelenkedik a földön, ami esztétikai deficitet ad az ingatlannak. A kábeleket kábelkötegelővel, vagy erre a célra készített tépőzáras kábelösszefogóval, gégecsővel lehet egybefogni. Ahol lehetőség van ott szegőléc mögé is lehet kábeleket rejteni, vagy ragasztható kábelcsatorna elhelyezésével falon, lépésálló kábelcsatorna elhelyezésével padlózaton rendszerezhetjük kábeleinket.

Falszkenner

A tárgyak elhelyetzésénél, furat készítést megelőzően ajánlott a falszkenneres fal-, illetve padlózat vizsgálat. Ezzel megelőzhetjük, hogy villanyvezetékbe, fűtéscsőbe, vagy víz nyomócsőbe fúrjunk.

Kisebb javítási munkáknál fúrást, bontást megelőzően falszkenner segítségével ellenőrizzük, hogy mi van a falsík alatt.

Professzionális eszközzel az ilyen jellegű nem kívánt kimeneteleket az esetek 99 százalékában elkerülhetjük. A mélyen futó csöveket a szkenner (anyagfüggő 5-10 cm) nem mutatja ki, de a vizsgálat elvégzése szakmailag magasabb színvonalú, mint az azonnali furatkészítés.

Egyéb

Kisebb javítási munkák lehetnek még kerékpároknál fékek ellenőrzése, defekt javítás, külső csere, váltó beállítás.