Kis munkák fürdőszobában

Kis munkák fürdőszobában:
-szilikonos tömítés (szilózás)
-WC deszka csere és javítás
-zuhanytálca, zuhanykabin beépítés, csere
-lefolyó szifon csere, javítás
-fürdőszobai csaptelep csere
-fürdőszobai világítással kapcsolatos munkák
-dugulás elhárítás szaniterek felőli részen

Árakért kattintson

Kis munkák fürdőszobában

Fürdőszobákban gyakran felmerülő kis munkák többsége a helység fokozott víz és pára terhelésével van összefüggésben. A folyó víznek útját állni nehéz feladat, melyhez precíz kivitelezés és az anyagok gyakori cseréje, állapotfelmérése kínál megoldást. A fürdőszobákba beépített jó minőségű anyag és eszközválasztás elengedhetetlen a víz okozta károk minimalizálásához. Ezen a területen érvényes a „mindig a jobbat” szabály, ugyanis ezzel tudjuk a kockázatokat minimalizálni. Olyan apró munkák merülhetnek itt fel, mint például a zuhanytálca és a kád fali illesztésének szilikon cseréje.

A fürdőszobában eszközölt kis munkák egyik leggyakrabban visszatérő problematikája a sziloplaszt elöregedése. Ennek cseréje látható a képen.

A zuhanykabin egyes részeinek szigetelés felülvizsgálata, repedt zuhanytálca csere, bekötőcső csere. A fürdőszobai csaptelepek cseréje és különösen a használt -állandó nagy nyomás alatt lévő- felexibilis bekötőcső cseréje. Erre nem csak akkor kell sort keríteni, ha már meghibásodott, hanem megelőző jelleggel kell gondoskodni a cseréről. Ezek a kisebb lélegzetvételű beavatkozások nagy mértékben növelik a biztonságot és óvják meg ingatlanunk és a szomszédos ingatlanok állapotát.

Kis munkák keretében a WC deszka cseréje történt meg lecsapódás gátlós típusra.

WC deszkák időszakoszakos meglazulása, elfordulása okozhat kisebb ismétlődő javítási munkát, de megrongálódás elkoszolódás esetén annak cseréje is szükségszerűvé válhat. Ilyenkor érdemes a minőségibb antibakteriális, lecsapódásgátlós típus szerelése mellett döntenünk, lehetőség szerint fém zsanérrendszerrel ellátva.

Wc deszka cserét követő összeszerelés látható a képen.

Duguláselhárítás alapfokon

A dugulás többnyire orvosolható a lefolyó rendszer kezdeti szakaszában. A mosdó dugulása sokszor a szifon szétszedésével esetleges ipari jellegű pumpálásával javítható. A zuhany és a kád lefolyó pumpálása, tisztítása is megoldhatja a dugulás problematikáját. Az ipari duguláselhárító pumpa nagy nyomású levegőt juttat a lefolyó rendszerbe, ami a dugulásért felelős anyagokat tovább tolja a csőrendszeren. Használatánál kiemelendő kockázat az öreg és rossz minőségű bekötő anyagok esetében, hogy mosdó-, vagy zuhanyszifon sérülést okozhatja. Így végső esetben a rossz minőségű alkatrészt is cserélni kell. A dugulás ilyen jellegű elhárításának kiegészítő díjszabása van amiről az részletes díjszabás egyéb költségek részén tud tájékozódni.

Fürdőszoba világítás

Fürdőszobai világítás telepítése felülvizsgálata a vizes helyiség ismérve miatt kiemelkedően fontos. A világítás vízvédett, megfelelően földelt kell, hogy legyen és a kapcsolók és dugaljak elhelyezése kapcsolók típusa is fontos.

Kis munkák egyike a világítótest cseréje a fördőszobában. Ennek elengedhetetlen kelléke a védőföldelés.

A led világítás használata célszerű, ugyanis led esetében alacsony áramerősségű, kis feszültségű egyenárammal működtetjük a világítást, ami hiba esetén sem okoz életveszélyt.

Remélem elégséges információt tudtam nyújtani a fürdőszobai munkák során végrehajtott műveletekről. Tovább szeretne olvasni, ötleteket gyűjteni, inspirációért böngésszen bejegyzéseim között.