Festés előtt tervezzünk

Festés megkezdése előtt a kertes házakban állandó tevékenység az időszakosan ismétlődő karbantartási munkák megtervezése. Tervezéskor számba vesszük, hogy a kert mely területeit szükséges karbantartani és, hogy milyen rendszerességgel tegyük azt. Festés előtt szükséges lehet a fémfelületek újra kezelését, a fafelületek rovar-és gombamentesiteset és vízzáró kezelését megfontolnunk. Szükséges még ilyenkor felmérni meglévő eszközeink állapotát, melynek keretében körbejárunk kertünkben és meghatározzuk, hogy mely eszközöket érintett a természeti elemek behatása. Fontos mozzanata a munkának a felületek tisztítása. Ezt többnyire megtehetjük csiszoló eszközökkel, mint például a szalagcsiszoló, a rezgőcsiszoló, vagy esetleg flexbe fogható csiszolókorong segítségével. A csiszolást követi a pormentesítés, ami után végezzük el a felületek kezelését, a festést.

Festés előtt a felület kezelés fontos tevékenység, amit minden esetben el kell végezni.

A karbantartási munkálatokra vonatkozó tervezés, forrásteremtés nem tartozik a legérdekesebb tevékenységek közé, ugyanakkor, ha valaki energiát fordít ezekre ingatlanának állagmegóvása révén konkrét anyagi előnyt realizálhat.

Amennyiben festés támával kapcsolatosan tovább szeretne olvasni, akkor azt megteheti a szolgáltatások tisztasági festés cikkemben.