Ezermester ötletek

Festő és rajzbak bemutató három képpel informatív

Ezermester ötletek, intuitív megoldások az igény felmerülésével keletkeznek. Ekkor az ezermesterben egy szikra gyújt lángot és az elégedettséget nyújtó terv mentén indulhat a kivitelezés. Családunkban felmerült az igény arra, hogy kreatív munkákhoz szükség lesz egy rajz illetve a festő bakra. Ezermester létemre azonnal tervezésbe kezdtem. Az interneten keresgélve több típus közül volt lehetőség választásra. A legtöbb gyártmány robosztus, nagy helyigényű asztalosipari gyártmány volt. Voltak azonban Magyarországon nem forgalmazott helytakarékos megoldású festőbak típusok is. Az ezermester ötletek átválogatását követően ez a típus nyerte el a tetszésemet.

Ezermester ötlet mentén elkészült rajzbak 3 nézetben.

Az ezermester számára ez jelenti az igazi kihívást. Tervezést és anyagbeszerzés követően megkezdődött az ötlet gyakorlati megvalósítása, nevezetesen a házi készítésű kompakt többfunkciós festőbak elkészítése. A festőbak rendelkezik fakkokkal elválasztott fiókkal, és a fiók zárt állapotában a másik oldalon felszerelt görgők segítségével kényelmesen gördíthető A pontból B pontba. További funkciók még hogy lábak összecsukását követően kényelmesen elhelyezhető akár ágy alá is.

Ezermester ötlet mentén elkészült rajzbak helytakarékos összehajtott állapotban.

A festőbak közepén található vászon tartó rúd kedvünk szerint állítható, így az alkotó személy magasságának megfelelő kényelmes test pozíciót tud felvenni. További extra, hogy állítható még a festő felület dőlésszöge is.

Ezermester ötlet mentén elkészült rajzbak előlnézetben. használat közbeni nézet.

Egyenlőre megvalósításra nem került ezermester ötlet volt még egy kiegészítő ecset és rajzeszköz tároló tálca. Ez oldható kötéssel csatlakoztatható az összeállított állványhoz. Az eszköztároló helyzetét igénynek megfelelően jobbra-balra és felfelé-lefelé módosítani lehet, hogy az alkotó munkát ne zavarja meg a szortírozás folyamata.

A munkához felhasznált szerszámok:

  • dekopírfűrész
  • körfűrész
  • szalagcsiszoló
  • felsőmaró
  • akkumulátoros csavarhúzó
  • hegesztőgép

Remélem inspirációt adtam az olvasónak. Kellemes munkát!

Ha tovább szeretne olvasni a bejegyzéseim között.